top of page

A Magyarországi Tanácsköztársaság bel- és külpolitikája

A centenáriumra tekintettel a Clio Intézet kiemelt figyelmet fordít a Magyarországi Tanácsköztársaság történetének sokoldalú és tárgyszerű bemutatására.

2019. március közepétől a Budapest Főváros Levéltárában induló előadás-sorozatunkban a magyarországi proletárdiktatúra előzményeit és legfontosabb aspektusait mutatjuk be. E célból a hazai történettudomány korszakkal foglalkozó meghatározó kutatói tartanak összegző, problémacentrikus és értékelő előadásokat.

A harmadik előadás a Magyarországi Tanácsköztársaság bel-és külpolitikai törekvéseit mutatja be. Előadó: Romsics Ignác, történész-akadémikus (MTA, Eszterházy Károly Egyetem, Eger)

Opponens: Kerepeszki Róbert, történész (Debreceni Egyetem)

Moderátor: Bödők Gergely, történész (Clio Intézet) Az est 90 perces, a felépítése a következő: az előadó legfeljebb 40 percben összefoglalja gondolatait, amelyet a felkért hozzászóló kiegészít 15 percben. Ezt követően a rendezvény moderátora kérdéseket intéz az előadókhoz, majd a közönség soraiból érkeznek kérdések. Minden érdeklődőt szeretettel várunk az előadásra és azt követő fogadásra!

Hírek
Archívum
Keresés
bottom of page